Project Description

Chameleon obrovský

Furcifer oustaleti / Malagasy giant chameleon

  • Patří mezi největší chamaleony na světě.

  • Je velmi přizpůsobivý. V přírodě bývá na keřích v otevřené krajině i v korunách stromů ve výšce okolo 8–10 m.

  • U tohoto druhu je dobře patrný pohlavní dimorfismus. Samec je větší a hnědý s tmavou hlavou, samice je světle zelená.

  • Když je samice gravidní, má na sobě červené pruhy.

  • Řád: ještěři

  • Čeleď: chameleonovití

  • Výskyt: Madagaskar

  • Biotop: světlé lesy i otevřená území

  • Potrava: létající hmyz, drobní obratlovci

  • Velikost: délka až 80 cm

  • Mláďata: 40–70 vajec

  • Dožití: 5 let

Projekt Lexikon zvířat byl realizován ve spolupráci se Středočeským krajem a spolufinancován z fondu pro Environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu.