Project Description

Holoubek diamantový

Geopelia cuneata / Diamond dove

  • Jedná se o nejrozšířenější druh holoubka v soukromých chovech.

  • Rád se vyhřívá na přímém slunci, v přírodě vyhledává místa s teplotou až 70°C.

  • Pohlaví lze rozeznat podle okruží kolem očí. Samec ho má větší a červenější, samice oranžové.

  • Samci se poznají také podle typického vrkání.

  • Řád: měkkozubí

  • Čeleď: holubovití

  • Výskyt: Austrálie

  • Biotop: řídké lesy a polopouště

  • Potrava: semena rostlin

  • Váha: 30-50 g

  • Velikost: délka 19-21 cm

  • Mláďata: 2 vejce

  • Dožití: 3-5 let

Projekt Lexikon zvířat byl realizován ve spolupráci se Středočeským krajem a spolufinancován z fondu pro Environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu.