Project Description

Poštolka pestrá

Falco sparverius / American kestrel

Tahle poštolka si vám možná sedne na hlavu. Přijďte se přesvědčit na naše sokolnické ukázky!

  • U nás v zoo si můžete vyzkoušet s touto poštolkou (a dalšími druhy) práci sokolníka.

  • Loví často tak, že se vznášejí na jednom místě a sledují krajinu pod sebou.

  • Samci mají na rozdíl od samic šedomodrá křídla.

  • Řád: papoušci

  • Čeleď: papouškovití

  • Výskyt: střední Afrika a Indie, často i Evropa

  • Biotop: otevřené lesy a polopouště

  • Potrava: semena, plody stromů, bobule

  • Váha: 140 g

  • Velikost: délka těla: 40–43 cm

  • Mláďata: 3-5 vajec

  • Dožití: 20 let

Projekt Lexikon zvířat byl realizován ve spolupráci se Středočeským krajem a spolufinancován z fondu pro Environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu.