Project Description

Puštík obecný

Strix aluco / Tawny owl

  • Spolu s kalousem ušatým je nejhojnější sovou v Česku.

  • Puštík je středně velký a má velké černé oči.

  • Hnízdí v prostorných dutinách ve starých stromech.

  • Je znám svou urputností, se kterou samice brání vejce i mláďata.

  • Existují dvě barevné formy: šedá a hnědá. Obě imitují kůry stromů.

  • Řád: sovy

  • Čeleď: puštíkovití

  • Výskyt: Evropa a střední Asie

  • Biotop: listnaté a smíšené lesy, parky

  • Potrava: drobní savci, ptáci, obojživelníci, hmyz

  • Váha: 360–650 g

  • Velikost: délka 37-45 cm

  • Mláďata: 2-5 vajec

  • Dožití: 18 let

Projekt Lexikon zvířat byl realizován ve spolupráci se Středočeským krajem a spolufinancován z fondu pro Environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu.